Vaikka et olisikaan suuri museofani, niin Malagan modernin taiteen museo CAC on helppo pala aloittaa taiteellinen sivistys. Sisäänpääsy on ilmainen, joten sinne voi piipahtaa ihan hetken mielijohteesta ja olla vaikka vain tovin. Aina voi tulla uudestaan.

Entinen tukkutori kunnostettiin museoksi vuonna 2003 ja siellä on käynyt jo yli miljoona taiteen ihmettelijää. Esillä on useita näyttelyitä tältä ja edelliseltä vuosisadalta. Voit ihmetellä ja ihailla kovinkin erilaista taidetta; perinteisistä tauluista erilaisiin kollaaseihin ja moderneihin installatioihin. Taiteilijat ovat sekä paikallisia että kansainvälisiä, enemmän ja vähemmän kuuluisia. Museon johtaja Fernando Francés on saanut kiitosta kansainvälisestikin kiinnostavasta kuratoinnista. Vuonna 2010 museossa oli esillä suomalaisen Tea Mäkipään animaatio ja 3D videoinstallaatio ”Catwalk”.

1940 rakennettu rakennus itsessään on mukavan selkeä ja yksinkertainen. Korkeat huoneet ja pelkistetyt valkoiset seinät luovat hienot puitteet sallien taiteen nousta etusijalle. Huoneet ovat tilavia ja asettelu väljää. Jokainen taide-esine on saanut oman rauhan ja katsoja pystyy keskittymään yhteen kokemukseen kerrallaan.

Museossa on runsaasti interaktiivista toimintaa. Siellä järjestetään valokuvauskursseja sekä näytetään eurooppalaisia elokuvia alkuperäiskielellä. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa ja museon kaupasta voi ostaa mukaan taidetta eri muodossa. Laaja kirjasto palvelee taiteen tutkijoita ja sen opiskelijoita. Se on avoinna kaikille, mutta tilanpuutteen vuoksi kävijöitä pyydetään varaamaan aika.

Museon yhteydessä oleva ravintola näytti kutsuvalta. Jos olet käynyt siellä, niin kirjoita meille ja kerro mielipiteesi ruokalistasta, palvelusta ja suosittele jotain annosta.
Lähetä postia: espanja.com/fi/ota-yhteytta

Avaralla mielellä matkaan ja mukaan voi tarttua uusia elämyksiä!

 

Museo sijaitsee Renfe -junan päätepysäkkiä Alamedaa vastapäätä joen toisella puolella. Auki tiistaista sunnuntaihin. Tarkat ajat ja muuta infoa netistä: cacmalaga.eu. Sivut on osittain käännetty englanniksi.

Kuva: Esteban Zamora Voorn