Benalmádena (Benalmádena Pueblo, Benalmádena Costa ja Arroyo de la Miel )

 

Noin 66 000 asukkaan kaupunki (kesällä asukasluku turistien myötä tuplaantuu) rajoittuu idässä Torremolinosiin ja lännessä Fuengirolaan. Benalmádena sijaitsee vain noin 15 kilometrin päässä Málagan lentokentältä.

Benalmádena on täydellinen lomakohde kaiken ikäisille sen laajan palvelutarjonnan vuoksi.

Perheen pienimmille löytyy useiden leikkipuistojen lisäksi Paloma Park (lintupuisto) missä on paljon erilaisia lintuja vapaana sekä kaneja, aaseja, erilaisia kaktuksia, iso leikkipuisto sekä pari kahvilaakin. Sitten löytyy Puerto Marinan SeaLife, Tivoli World sekä tivolin lähellä oleva Selwo Marina (delfinaario). Tivolin vierestä lähtee sesonkiaikaan köysihissi Telecabin ylös vuorelle. Hissimatka kestää noin 15 minuuttia, minkä aikana voit ihailla maisemia yläilmoista. Hissimatkan jälkeen voit ihailla mahtavia maisemia ympäri rannikkoa sekä mennä katsomaan petolintu showta sekä Andalusian hevosnäytöstä. Voit jatkaa matkaasi vuoren huipulle pieniä polkuja pitkin, matkaa ei ole pitkälti mutta lenkkarit tai muut hyvät kengät ovat tarpeen. Vuorella on pieni kahvila mistä voit ostaa pientä syömistä sekä juomista, hinnat ovat toki kallliimmat kuin alhaalla.

Vilkkain Ilta- ja yöelämä painottuu sataman alueelle ja siellä onkin laaja valikoima erilaisia ravintoloita, baareja ja diskoja. Koska ravintolat ja baarit sijaitsevat vieri vieressä toisiaan, on niistä helppo jokaisen valita mieluinen paikka illanviettoon.

 

Benalmádena Pueblo on yksi Andalusian perinteisistä valkoisista kylistä, se sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella vuoren rinteellä. Kylä on säilyttänyt autenttisen viehättävyytensä turismista huolimatta. Pueblossa nähtävää on jo pelkästään kaunis kylä valkoisine rakennuksineen, ravintoloineen, appelsiinipuineen ja kapeine kujineen. Benalmádena Pueblosta on hyvät linja-auto liikenneyhteydet.

Nähtävää ja kulttuuria Benalmádena Pueblossa

  • Santo Domingo katolinen kirkko
  • Castillo de Monumente Colomares
  • The Benalmádena Archeological Museum (argeologinen museo)

Kävelymatkan päässä Pueblosta

  • Buddhalainen stuba
  • Perhospuisto Mariposario

 

Benalmádena Costa on kaupungin ensisijainen turistialue. Kuuluisa huvivenesatama Arabialaistyylisine rakennuksineen, suuren palvelutarjonnan sekä kauniiden maisemien vuoksi houkuttelee niin turisteja kuin paikallisiakin viettämään aikaa satamaan. Päivisin satamasta lähtee useita veneretkiä jokaiseen makuun. Sataman molemmin puolin lähtevät pitkät kauniit uimarannat mitkä täyttyvät ihmisistä jo keväästä lähtien. Rantoja myötäilee rantabulevardit missä on paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita, putiikkeja sekä muita liikkeitä. Rantabulevardilla on myös vuonna 1934 rakennettu Bil Bil-linnake, siellä järjestetään taidenäyttelyitä sekä hääjuhlia.

Arroyo de la Miel, Benalmádenan kaupunginosa noin pari kilometriä Benalmádena Costalta vuorille päin. Arroyo de la Mielistä on helppo junayhteys Málagaan ja Fuengirolaan. Arroysta löytyy useita erilaisia kauppoja, putiikkeja, ravintoloita, kahviloita sekä monen alan liikkeitä. Arroyssa on lasten leikkipuisto sekä Tivoli World sijaitsee Arroyn kupeessa. Arroyssa on myös hyvät harrastusmahdollisuudet. Arroyhin pääset bussilla tai rannikolta helposti kävellen.

Benalmádenasta, kuten muistakin Costa del Solin kaupungeista pääsee helposti vierailemaan myös Andalusian muihin kaupunkeihin ja kohteisiin. Lähikaupunkeihin pääsee kätevästi ja edullisesti bussilla sekä junalla.

 

Video: SimplyDV Limited