Loistavasti sujunut viime lukukausi päästi koulun oppilaat ja opettajat hyvillä mielin kesälomalle. Koulussa kuitenkin jyrisee pora koko kesän ja hallinto jo valmistelee ensi lukukautta.

Alakerran monitoimitilan pitkään odotettu remontti on alkanut, sillä tarjouskilpailun voittanut malagalainen Fluico on aloittanut työt.piha portilta

Alakertaan valmistuu uuden monitoimitilan lisäksi pukuhuoneet sekä kirjastoa remontoidaan. Aikusten kirjasto muuttaa lukion tiloihin, jossa se on paremmin koulun lasten vanhempien käytössä.

Tilaa tullaan käyttämään sateen sattuessa liikuntatunneilla, välitunnilla, aamunavauksissa, konserteissa ja luokat voivat pitää siellä tunteja, listaa rehtori Maarit Paaso. Osa tiloista tulee olemaan valmiit jo koulun alkaessa 15.8 ja loput valmistuvat lokakuuhun mennessä.monitoimitila1

Alakerran tilan pohjatyö oli aikanaan tehty huolellisesti salaojituksia myöden ja ilmanvaihtoon on kiinnitetty erityisesti huomiota. Isoon tilaan tulee siirrettävä lava, äänentoisto ja valot esityksiä varten.

Koulu noudattaa suomalaista opetussuunnitelmaa, joten ensi syksynä keskitytään ala-asteen sekä eskareiden ja lukion 1 -luokan voimaan tuleviin uusiin suunnitelmiin, kertoo rehtori. Opettajat ovat haasteen edessä miettiessään uudestaan opetusfilosofiaansa, sillä nyt ilmiöpohjainen oppiminen on kirjattu suunnitelmaan. Tulemme entistä enemmän suunnittelemaan opetuksen teemapohjaisesti eli samaa teemaa lähestytään eri oppiaineissa niiden kunkin näkökulmasta. Täysin uutena asiana tulee esimerkiksi koodaaminen, jota opetellaan jo eskareiden tunneilla. Keväällä tehdyssä kokeilussa lapset olivat asiasta hyvin innostuneita.

Koulun oppilaspaikat elokuussa ovat kutakuinkin täynnä, vain lukion toisella ja kolmannella luokalla on tilaa. Lukion 1. luokallekin on tänä vuonna jo 30 tulijaa. Lukuvuoden myöhempinä ajanjaksoina saattaa hajapaikkoja olla.

Maarit Paasolla on jo yli 10 vuoden kokemus koulusta, ja hän pohtii, että lasten määrän lisääntyminen selittyy varmaan sillä, että etätyön tekeminen on entistä helpompaa. Näin vanhempien on mahdollista tehdä tälläisiä ratkaisuja.

Lapset ovat silti samanlaisia. Meillä on täällä ihan samat arjen ilot ja surut kuin kouluissa Suomessa. Kouluissa vierailleet aikuiset kuitenkin huomaavat usein yhden eron. Meidän lapset tervehtivät vieraita ja katsovat silmiin, toteaa selvästi ylpeä rehtori.