Espanjan suosio kasvaa! Suomalaiset tulevat nykyään Espanjaan jo aikaisemmin syksyllä ja olevat pidempään keväällä. Vuokra-asunnot ensi syksyksi alkavat olla jo kiven alla.

Costa del Sol on suosittu kohde pidempiaikaiseen oleskeluun. Suosituimpana Fuengirola runsaine suomalaispalveluineen ja siellä erityisesti Los Bolichesin kaupunginosa. Nämä tulijat etsivät hotellin sijaan mieluummin vuokra-asuntoa.

Syksyn asuntotilanne aiheuttaakin harmaita hiuksia suomalaisille kiinteistövälittäjille. Asunnot ovat monella välittäjällä varattuja jo vuoden loppuun asti. Itseasiassa vapaita asuntoja saattaa olla, mutta niiden vuokraaminen ei ole helppoa. Varsinkin vanhemmat espanjalaiset asunnonomistajat haluaisivat vuokrata asunton sasamalle vuokralaiselle koko talveksi eivätkä välttämättä suostu lyhyempiin ja eri pituisiin jaksoihin. Asunto pidetään mieluummin tyhjänä. Tämä nykyvuokraustrendin valistustyö aiheuttaa välittäjille runsaasti lisätyötä.

Espanjan tapa antaa asunto usean välittäjän välitettäväksi ei myöskään helpota tilannetta. Asunnon vapaana oleminen pitää varmistaa aina tapauskohtaisesti ja toisinaan, varmuuden välttämiseksi, moneen kertaan.

Aurinkoon halajavien onkin hyvä nyt laajentaa reviiriä ja katsastella asuntoja laajemmalta alueelta. West Wind Rentals& Properties Nina Ivakko vinkkaa, että Benalmádenan ja Torreblancan suunnalla on vielä asuntoja vapaana. Torremolinoskin on taas alkanut kiinnostaa asumiskohteena, Málagan läheisyys houkuttaa.

Junat ja bussit kulkevat, eikä auton vuokraaminen lentokentältä kevennä kovastikaan kukkaroa. Tutustuupa myös samalla paremmin espanjalaiseen elämänmenoon.