Málagan lentokenttä oli eilen ääriään myöten täynnä pois lähteviä lomailijoita, sillä koulut ovat alkaneet ja kesälomat pidetty. Espanjan etelärannikko veti puoleensa ennätysmäärän ihmisiä tänä kesänä.

Jo kesäkuussa luvut nousivat viime vuodesta. Kansallisen tilastokeskuksen (INE) mukaan yöpyjiä Andalusiassa oli silloin ollut tammi-kesäkuun aikana melkein 10% enemmän kuin viime vuonna, yhteensä 8.4 miljoonaa. Heinä- ja elokuusta odotettiin vielä vilkkaampaa, sillä silloin on perinteisesti espanjalaisten, ranskalaisten ja italialaisten lomakuukausi. Yhä enemmän saapuu turisteja myös merten takaa USA:sta ja Aasiasta. Myös Lähi-Idästä ja Venäjältä suunnataan Espanjaan.

Andalucian hotelliyrittäjien yhdistys (AEHCOS) kertoo, että heinäkuussa majoitusprosentti oli 79%. Elokuuksi odotetaan 85% ja syyskuuksi 75%. Suuret matkailijamäärät ovat vaikuttaneet positiivisesti myös työllisyystilanteeseen.malaga lentokenttätaulu

Viime aikaiset ikävät tapahtumat maailmalla ovat lisänneet Espanjan suosiota turvallisena lomakohteena. Tilastojen mukaan moni tulija onkin rannikolla ensikertalainen.

Yhä useampi pitää lomansa pidemmällä aikavälillä, jos se vaan on mahdollista. Lomasesonki jatkuukin vielä syys-ja lokakuun, sillä ilmat ovat mitä parhaimmat nyt kun pahimmat helleaallot ovat väistyneet. Koko vuoden matkustajaluvut tulevatkin olemaan ennätykselliset.