Aurinkorannikko on monen mielestä kaunein lintuperspektiivistä. Lyhyen ajelun voi tehdä joko helikopterilla tai lentokoneella. Myös nopea siirtyminen paikasta toiseen sujuu parhaiten ilmasta käsin. Tosi innokkaiden lentäjien on mahdollista myös suorittaa lentolupakirja.
Helikopterilla
Helikopterikiertoajeluita tarjoaa World Aviation Helicopters. Yhdellä kopterilla on mahdollisuus kuljettaa kahdeksan henkilöä kerralla. ”Myös isompia seurueita on lennätetty, kun on otettu useampi kopteri käyttöön. Kerran asiakkainamme oli 40 hengen työporukka!” markkinointivastaava Ville Laaksonen (kuva alla) kertoo. Edullisinta on lähteä Malagan tai Marbellan lentokentiltä, mutta helikopteri voi hakea matkustajat melkein mistä tahansa esim. hotellilta tai golfkentältä.
Kiertoajelut ovat suosittuja, mutta esimerkiksi myös sisämaahan metsästysmajoille kuljetus on mahdollista. Paikkoihin, joihin ei juna- tai bussiyhteyttä ole, pääsee näppärästi ilmateitse. Helikopterilla lentää noin 500 kilometriä yhdellä tankillisella, joten melko pitkällekin pääsee. Myös läheisiin maihin lento onnistuu, kuten Marokkoon ja Gibraltarille, mutta silloin tulee lähteä ja tulla lentokentältä tullin läpi.
World Aviation tarjoaa myös helikopterilentäjän koulutusta.
Pienkoneella
Pienkonelentoja järjestää mm. Malagan ilmailukerho, jonka pienkonekenttä sijaitsee Vélez-Málagassa Axarquíassa, 20 minuutin ajomatkan päässä Malagan itäpuolella. Normaali lentoaika on tunti tai puoli, kertoo lentäjä Ignacio Gil (kuva alla), suunnan voi valita itse. Koneeseen mahtuu lentäjän lisäksi kolme henkilöä.
Tunnin lento maksaa 195e ja puolen tunnin 120e riippumatta henkilömäärästä. Lennon lisäksi Igancio kertoo lentokoneista. ilmailukerhosta ja esittelee kerhon tiloja. Hän puhuu espanjan lisäksi hieman englantia.
Kaksipaikkainen
Suomen Kevytilmailu ry:n kaksipaikkainen kone on talven Antequeran lähistöllä ja sillä pääsevät lentämään kaikki jäsenet. Kuka tahansa voi liittyä jäseneksi. Liittymismaksu on 40e ja vuosijäsenmaksu 40e. Yksi lentotunti maksaa 160e. Lentäjä on suomalainen ja lentoreittejä on muutama. Jäsenet voivat lentää myös Helsinki-Malmin lentokentältä.
Lentolupakirja
Fuengirolassa asuvan 16-vuotiaan Kiril Jakunahon (kuva alla) haaveissa on lentokapteenin ammatti. ”Olen lapsesta asti tykännyt lentämisestä, eikä se pelota yhtään. Lentäessä sielu lepää ja pääsee rentoutumaan, sanoo Kiril. Aloitin pienkoneen lentolupakirjan suorittamisen, mutta siirrän nyt opintoja, jotta voin keskittyä kunnolla lukion suorittamiseen”.
Espanjassa lentolupakirjan suorittaminen on edullisempaa kuin Suomessa. Espanjassa lupakirjan suorittaminen maksaa noin 8 000-9 000 euroa, kun taas Suomessa noin 10 000 euroa. Kuitenkin opinnot tulee suorittaa melkein poikkeuksetta espanjaksi. Opintojen pituus riippuu siitä, miten opettaja ja oppilas sopivat oppitunneista, joten lupakirja voi olla taskussa jo 2 kuukaudesta yhteen vuoteen riippuen kuinka nopeasti haluaa edetä.
Teleférico ja maailmanpyörä
Ihan pienen pyrähdyksen ilmasta käsin voi tehdä Benalmádenasta Calamorron vuorelle nousevalla ilmahissillä (teleférico). Lähtöpaikka on ihan Tivolin vieressä Arroyo de la Mielissä. Huipulta näkee pilvettömällä säällä koko Aurinkorannikon. Perillä on kahvila ja mahdollisuus katsoa myös haukka- ja kotkanäytös. Täältä on myös hyvä lähteä vaeltamaan Mijasin vuorten poluille. Vahvasti korkeanpaikankammoiset voivat kokeilla Malagan sataman uutta maailmanpyörää. Lintuperspektiiviä saa sieltäkin.
Lisätietoa:
World Aviation Helicopters
Ville Laaksonen
info@worldaviation.es
+34 609 755 022 (suomi)
Malagan ilmailukerho
www.aeroclubmalaga.com.
Varaukset (esp ja eng):
puh: 952 507 377
Suomen Kevytilmailu ry
www.skil.club/
Ilmahissi
telefericobenalmadena.com/
{gallery}stories/3845:150:150:0:2{/gallery}