Riski kotiryöstölle on suurin talviaikana, maanantaisin sekä alueena Espanjan rannikkoalue listaa Asociacion Nacional del Seguro (Unespa). Varkauksien tiedot on kerätty 80 000 tapauksesta ja yli 10 miljoonasta vakuutetusta kotitaloudesta eri puolilta Espanjan.

Tilastojen mukaan eniten ryöstöjä kotitalouksiin tehdään tammi-, helmi- ja maaliskuussa, vaikkakin elokuussa on myös piikki kotiryöstöissä. Varkailla ei ole vapaapäiviä korostetaan vakuutusyritysten yhdistyksen tiedotteessa. Tilastoissa näkyy kuitenkin piikki niin maanantaina kuin perjantaina, viikonloppuina varkauksien määrä hieman vähenee.

milloin ryöstetään

Rannikkoalueilla tehdään vakuutusyhtiöiden tilastojen mukaan eniten ryöstöjä Tarragonan alueella. Jos verrataan koko maan tilastoihin on riski asuntoryöstöön Tarragonassa 65,72% suurempi kuin Espanjassa keskimäärin. Myös Murcia, Madrid ja Toledo ovat ryöstäjien suosiossa. Vähinten asuntomurtoja tapahtuu vakuutetuissa asunnoissa Navarran, Ourensen ja Palencian alueilla.

Suurimmat ryöstösaalit varkaat saavat keskimäärin Murcian, Katalonian, Baleaarien sekä Castilla- La Manchan alueilta.kuinka paljon ryöstetään