Mitä kuljettaa mukana

Ulkona liikkuessa ei ole järkevää kantaa mukanaan huomiota herättäviä koruja eikä muuta ylimääräistä omaisuutta. Varsinkin turistikaudella taskuvarkailla on hyvät mahdollisuudet suurten väkijoukkojen tungoksessa tehdä löytöjä ohikulkevien taskuista ja laukuista.

Matkavakuutus ei välttämättä korvaa käteistä rahaa lainkaan, joten missään tapauksessa ei ole suositeltavaa pitää suuria summia rahaa mukanaan. Kaikkia rahoja ei myöskään kannata säilyttää samassa paikassa. Laukusta tulee pitää aina hyvää huolta ja muutenkin olla valppaana mahdollisten näpistelijöiden varalta.

Asiakirjoista kopiot

Passista, resepteistä ja matkavakuutuskortista sekä muista tärkeistä dokumenteista on hyvä ottaa muutamatkin kopiot ennen matkalle lähtöä. Näin on helpompi toimia tilanteessa, jossa esimerkiksi lompakko varastetaan ja alkuperäiset kappaleet katoavat.

Jos mahdollista niin kannattaa myös skannata passista ja muista tärkeistä dokumenteista kopiot sellaiseen sähköpostiin, johon pääset kirjautumaan itse. Näin saat hätätapauksessa lähetettyä sähköpostitse passikopion sitä tarvitsevalle taholle tai tulostettua sen itse esimerkiksi Locutoriossa (internetkahvila).

Yleinen varovaisuus

Vaikka Costa del Solia pidetään hyvin turvallisena matkakohteena, on maalaisjärjen käyttö sallittua ja toivottavaa. Yksin liikkumista pimeän aikaan ei suositella, eikä hämärille kujille kannata lähteä seikkailemaan.

Yöelämään tutustuttaessa on suositeltavaa liikkua ryhmässä. Erityisesti humalaiset turistit houkuttelevat ryöstäjiä ja muita pahantekijöitä. Autoihin ei kannata jättää mitään arvokasta näkyville, vaan on parempi laittaa kaikki tavarat takaluukkuun