puhelin3
Ulkomaille lähtiessä kannattaa liittymän PIN- ja PUK-koodit ottaa mukaan.       Koodeja ei kuitenkaan tule säilyttää matkapuhelimen lähellä.

 

 

 

Suomalainen puhelinliittymä

Pääsääntöisesti kaikki suomalaiset GSM-liittymät toimivat myös Espanjassa. Espanjaan saapumisen jälkeen operaattoritunnuksen kohdalle ilmestyy espanjalainen operaattori, kuten esimerkiksi Vodafone tai Mofistar. Tällöin puhelimesi on suorittanut automaattisesti roamingin, eli etsinyt parhaiten kuuluvan paikallisen verkon, jossa suomalainen liittymäsi toimii.

Ainakin kaikkien suurimpien suomalaisten matkapuhelinoperaattoreiden internetsivuilta löytyvät kunkin operaattorin puheluhinnastot ulkomailta Suomeen soitettaessa. Kannattaa ottaa huomioon, että myös Suomesta soitettujen puheluiden vastaanotto maksaa, mikäli käytät suomalaista matkapuhelinliittymää.

Espanjalainen puhelinliittymä

Espanjassa suuntanumerona on +34, joka tulee laittaa soitettaessa espanjalaisten numeroiden eteen.

Espanjassa pidempään oleskelevan kannattaa hankkia espanjalainen matkapuhelinliittymä. Hankkiessasi sopimusliittymää Espanjassa tarvitset passin tai henkilökortin, espanjalaisen osoitteen sekä pankkitilin. Liittymän voit hankkia esimerkiksi operaattoreiden omista liikepaikoista ympäri Espanjaa.

Lomailijan tapauksessa kuukausimaksuton Prepaid-liittymä on käytännöllisempi kuin sopimusliittymä. Prepaid-liittymiä tarjoavat ainakin puhelinoperaattorit Orange, Lycamobile, Movistar ja Vodafone. Puhelujen vastaanotto Suomesta on ilmaista espanjalaisella liittymällä.

Prepaid-liittymän hakkimiseksi tarvitset passin ja osoitteen, sillä myös Prepaid-littymät rekisteröidään Espanjassa. Prepaid-liittymän lataaminen onnistuu edellä mainittujen liikkeiden lisäksi myös useimmissa kaupoissa, kioskeissa, huoltoasemilla sekä internetissä operaattorin omilla www-sivuilla. Liikkeen ulkopuolella olevasta operaattorilogosta tiedät minkä operaattorin Prepaid-liittymää voit ladata mistäkin.

Suomeen soittaminen on kuitenkin halvempaa suomalaisesta liittymästä tai Call Boxista. Myös espanjalaisten operaattoreiden kotisivuilta löytyy ulkomaanpuheluiden hinnat.

Call boxit

Call Boxeista (Locutorio) eli eräänlaisista internetkahviloissa olevista puhelinkopeista soittaminen on edullisin tapa soittaa ulkomaille.

Call Boxista soittaminen on helppoa ja niitä on useita etenkin lomailijoiden suosimissa kaupungeissa. Yleensä Call Boxeissa on laskuri, josta voit koko ajan seurata, kuinka paljon puhelusi maksaa. Puhelu maksetaan tiskille lähtiessä.