Pankkitoiminta on suurelta osin automatisoitua. Espanjan sähköinen pankkitoiminta pärjää hyvin vertailussa muiden Euroopan maiden kanssa, ja Espanjan pankkiautomaatit ovat maailman huippuluokkaa.

Espanjalaiseen pankkiin on mahdollista avata oma tili, vaikkei asuisikaan maassa pysyvästi. Tilin avaamiseen vaaditaan passi tai henkilöllisyystodistus ja kopio vero- tai eläketodistuksesta. Jos sinulla ei ole todistusta mukanasi, voit hyvin lähettää sen pankkiin myöhemmin.

Espanjasta löytyy useita eri pankkeja, esimerkiksi Santander, Unicaja, CajaSol, LaCaixa ja SolBank. Ulkomaisia pankkeja ovat muun muassa Deutsche Bank ja Barclays.

Lähes kaikista espanjalaisista pankkiautomaateista voidaan nostaa käteistä yleisimmillä kansainvälisillä luotto- ja pankkikorteilla, kuten Visa ja MasterCard, sekä kansainvälistä EMV-sirutekniikkaa käyttävillä korteilla kuten Visa Electron ja Maestro.

Huom! Espanjassa joissakin pankkiautomaateissa luotto-/pankkikortti tulee vasta viimeisenä ulos, Suomessa kortti tulee aina ensin. Tämä aiheuttaa välillä tilanteita joissa kortti unohtuu automaattiin. Kadonnutta/ automaattiin unohtunutta korttia kannattaa tiedustella lähimmästä pankista, jonka automaatilla on asioinnut.

Välityspalkkion suuruus käteistä nostettaessa riippuu kortin myöntäneen pankin sopimuksesta.

Pankkiautomaattiketjuja ovat Telebanco, Red 6000 ja Servired. Espanjalaisella pankkiautomaattikortilla on mahdollista nostaa käteistä kaikista automaateista, mutta toisen ketjun automaatin käytöstä peritään palvelumaksu.

Pankkien tarjoamat palvelut ovat suunnilleen samantasoisia. Suurin osa pankeista tarjoaa mahdollisuuden internet-palveluihin. Kaikki pankit tarjoavat yhdistettyä käteis- ja maksukorttia. Kortilla tehdyt ostot ja käteisnostot veloitetaan suoraan pankkitililtä.

Lainaa haettaessa on pankkien tarjouksissa suuriakin eroavaisuuksia. Kannattaa tarkistaa maksut omasta pankista, jottei tule yllätyksiä.